Biografi for: Ane Margrethe Bernstorff Thomsen

Biografi Ane Margrethe Bernstorff Thomsen
Anne Margrethe Bernstorff Thomsen blev født i Lemvig den 30. Dec. 1858 og døbt den 18. Marts 1859 i kirken. Fadderne var:
Jomfru Nicoline Kruse (moster), jomfru Møgelgaard, skomager Rosenvinge, snedker Holm, barber Bohustedt, handelsbetjent Thomsen. Alle i Lemvig

Hun gik i skole i Lemvig og var et lyst hoved. Efter afsluttet skolegang kom hun i huset hos konsul Andersen i Lemvig. Som tjenestepige deltog hun i husholdningens mange gøremål og lærte de nødvendige færdigheder for en fremtidig husmor.
På Sønderbjerg boede lige overfor Syzette den unge maler Paul Berg og de to unge havde et godt øje til hinanden. De blev forlovet omkring 1874. Det blev til en 10 år lang forlovelse, hvilket ikke var så ualmindeligt dengang. Det krævede mange års opsparing, før man kunne gifte sig og leve på en håndværker løn .
Paul ville imidlertid ud at se den store verden, og i 1877 flyttede han til København. Derefter var det slut med at gå og flette fingre i Lemvig. Rejsen til Lemvig var dyr, så de skrev sammen.
Efter 3 år i København fortsætter Paul Berg til Paris og Ane Margrethe kommer i huset hos Paul Bergs onkel "venstrehøvdingen" Chresten Berg i 1880. Der var en stor husførelse med megen selskabelighed, og her lærte Ane Margrethe, hvorledes det gik for sig i det bedre borgerskab. Hun havde det godt, men længtes hjem, og hun taget tilbage til Lemvig i 1882.
I 1884 vender Paul Berg tilbage til Danmark, og de bliver gift i Lemvig kirke om foråret efter 10 lange års forlovelse. Forlovere ved brylluppet er Johannes Glistrup og Peder Christian Bjerg.(Paul Bergs far)
De bosætter sig i Nansensgade på Nørrebro i København.
Samme år bliver Paul malermester og de flytter til Linnesgade 16, hvor de både får bolig og værksted. De havde nogle gode år sammen, men vi ved ikke meget om Ane Margrethe udover, at hun nu er husmoder og mor. Ane Margrethe fødte 5 børn, En meget vanskelig fødsel i 1893 undergravede hendes helbred, og hun kom aldrig til kræfter bagefter. Hun døde i 1895 kun 38 år gammel.